Zblízka
NETRECEPT: Husí prsa s červenými hruškami na bílém víně
23. 5. 2016 Vyzkoušejte další z receptů, luxusní pochoutku vhodnou například pro slavnostní romantickou večeři, kterou oslníte svůj protějšek, aniž byste museli mít kdovíjak velké zkušenosti s vařením.
MATURITA: Jablonecké kino Radnice uvádí zkoušky z dospělosti
20. 5. 2016 Ideální reklamou každé školy jsou výsledky žáků a slavných i čerstvých absolventů. Střední uměleckoprůmyslová a Vyšší odborná škola v Jablonci nad Nisou se má čím chlubit, do 29.června vystavuje v kinu Radnice maturitní práce žáků oborů Tvorba a vzorování bižuterie se zaměřením Design bižuterie a módního doplňku, Kov a šperk, Grafické a plastické rytí kovů a oboru Grafický design.
BAKALAUREÁTY: Do muzea již po jednadvacáté za novými trendy
18. 5. 2016 Výstava závěrečných bakalářských prací studentů Katedry designu Fakulty textilní Technické univerzity Liberec prezentuje nejen vzory nositelné, ale i díla vizionářsky mířící do budoucnosti vzdálenější, než měří módní hodiny kolekcemi jaro - léto, podzim - zima.
NETRECEPT: Lehký gulášek po italsku
16. 5. 2016 Guláš automaticky považujeme za tradiční české (možná přesněji řečeno hospodské české) jídlo. V některých rodinách je guláš i tradičním pokrmem rodovým. Porovnejte si, jak se váš guláš liší od toho italského, který je především jarně svěží, lehký a sexy.
STYL: Projížďka s Teslou třídy S do blízké budoucnosti
13. 5. 2016 Od dětství fandím objevitelům nových kontinentů i nových technologií. Časem jsem klukovské nadšení rozšířil o obdiv k entuziastům, kteří si nové hračky kupují za astronomické sumy, aby prošlapali cestu nám, kteří si tutéž věc za čas pořídíme za zlomek úvodní ceny.
FOTO: Bořivoj Černý, živá legenda novinářské fotografie
11. 5. 2016 Než odešel na odpočinek, jeho hlava, spolu s foťákem plující vysoko nad davy, neomylně signalizovala, že jste ve správnou chvíli na správném místě. Ovšem nejraději tento fotograf s indiánskou přezdívkou Dlouhá Noha dodnes loví na sportovní stezce.
NETRECEPT: Bohémské lasagne s chřestem, lososem a spoustou bylinek
9. 5. 2016 Lasagne jsme již v našem NETRECEPTu pekli klasické i houbové. Tentokrát půjdeme na věc netradičně. Zapomeňte, že se lasagne pečou v troubě a že výsledkem musí být kostka držící pohromadě díky bešamelu. Lasagne s chřestem a lososem jsou lehká sexy rychlovka.
STYL: YuMi, robot vypuštěný z klece, umí!
7. 5. 2016 Tento týden byl učiněn další malý krok pro lidstvo, ale velký krok pro Česko. V jabloneckém závodu mezinárodního koncernu ABB byla představena první česká instalace robota přímo kooperujícího s člověkem.
STYL: Jen pořádně přiložte, ať pěkně hoří!
4. 5. 2016 Tato a jiná ještě krvelačnější hesla jako každoročně doprovázela podpalovaní ohňů 30. dubna na mnoha místech našeho kraje. Připravili jsme pro vás malý průřez dnem na trase Trosky - Liberec - Vratislavice - Jablonec n. Nisou.
novější článkystarší články
reklama
Kalendář
po
út
st
čt
so
ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
květen
2016
reklama
GENUS PLUS (www.genusplus.cz) – zpravodajský a publicistický server. Provozuje GENUS TV a.s., Rumunská 655/9, 460 01 Liberec, IČ: 48291927. Společnost je zapsána v OR vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, odd. B, vložka 439. Kontakt: net@genusplus.cz. U nevyžádaných příspěvků považujeme jejich zaslání za souhlas k případnému bezplatnému zveřejnění včetně dodané obrazové informace (foto, video apod.).
reklama